Punctul de trecere a frontierei înființat la Uivar, pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin, devine din ce în ce mai popular printre timișeni, datorită inițiativei Consiliului Județean Timiș de facilitare a traversării frontierei româno-sârbe. În cele două zile de funcționare la deschiderea oficială, programată la sfârșitul lunii aprilie, peste 520 de persoane au ales să utilizeze această oportunitate de a traversa frontiera pe bicicletă, dintre care 213 în ziua de sâmbătă și 315 în ziua de duminică. Vremea frumoasă a contribuit la creșterea interesului pentru această modalitate activă de petrecere a timpului liber, fiind o ocazie excelentă pentru plimbări cu familia sau prietenii. „Este îmbucurător să vedem că tot mai mulți timișeni aleg să treacă granița și să beneficieze de legătura dintre cele două țări, oferită de acest punct de trecere destinat bicicliștilor. Această inițiativă reprezintă un impuls suplimentar pentru autoritățile din ambele regiuni de a dezvolta proiecte comune în interesul cetățenilor și pentru promovarea unui stil de viață sănătos”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Această măsură se înscrie în Programul „Timișoara Capitală Europeană a Culturii” și a devenit posibilă după ce Consiliul Județean Timiș a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a acestui punct de trecere, în perioada martie-octombrie 2023, între orele 8 și 20, la sfârșitul fiecărei luni (cu excepția lunii iunie, când sunt programate două treceri), conform programului: 27-28 mai, 3-4 iunie, 24-25 iunie, 29-30 iulie, 26-27 august, 23-24 septembrie, 28-29 octombrie. -ȘtirileSânnicolauTv
Postari similare
-
#SânnicolauEMare din 06.10.2024
#SânnicolauEMare din 06.10.2024 #SânnicolauTV -
#SânnicolauEMare din 03.10.2024
#SânnicolauEMare din 03.10.2024 #SânnicolauTV -
#SânnicolauEMare din 07.10.2024
#SânnicolauEMare din 07.10.2024 #SânnicolauTV -
#AromaStudio – Nona, Maria, Ana și Ema gătesc „pulpe cu cartofi dulci la cuptor”
#AromaStudio Bine ați venit la „Aroma Studio” – un loc unde pasiunea pentru gătit și