Eveniment respectat și sărbătorit la Sânnicolau, Ziua Națională cuprinde o depunere de coroane la Monumentul Eroilor și o întâlnire a comunității în Piața Agroalimentară, pentru servirea tradiționalei rețete de fasole cu cârnați. În cadrul aceleiași zile, Primăria organizează și o întâlnire a oamenilor de afaceri.

Ziua Națională 2018 – Centenarul Marii Uniri – Ceremonia de depunere a coroanelor de flori la Monumentul Eroilor

De Ziua Națională a României, Monumentul Eroilor din Sânnicolau Mare a fost acoperit de coroane în memoria celor care și-au pus viața în slujba țării. La 100 de ani de la înființarea statului unitar și național România, Sânnicolau Mare mai are în viață un singur veteran de război, pe Nicolae Pesecan, cetățean de onoare al orașului. Primarul Dănuț Groza i-a mulțumit pentru prezență și a subliniat că „acest moment de sărbătoare ar trebui păstrat în suflet și folosit ca reper atunci când încrederea sau dedicarea noastră pentru România scade”. La ceremonia de la Monumentul Eroilor a fost acordat titlul de cetățean de onoare sculptorului Aurel – Gheorghe Ardelean, pentru aducerea în atenția publică a istoriei orașului Sânnicolau Mare și îmbogățirea patrimoniului cultural al acestuia. Atmosfera festivă a fost întregită de parada de defilare a unităților militare din Sânnicolau Mare (Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Poliție de frontieră) împreună cu membrii Asociației Eugeniu de Savoya din Timișoara.

Ziua Națională 2018 – Centenarul Marii Uniri – Dezvelirea bustului Regelui Ferdinand I 

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, de Ziua Națională a României, la Sânnicolau a fost dezvelit bustul Regelui Ferdinand I și al Reginei Maria. Monumentul care întregește patrimoniul orașului a fost realizat de sculptorul Aurel – Gheorghe Ardelean și reprezintă un omagiu adus eforturilor de întregire al neamului românesc. „Ne uităm cu respect la viața și activitatea Regelui Ferdinand I, pe de o parte pentru că sub sceptrul său s-a realizat cel mai important act din istoria poporului român, dar mai ales pentru felul în care a îndrumat România pe calea progresului pe toate planurile – cultural, politic și economic. În cei 13 ani de domnie, a valorificat și s-a identificat cu vocația constructivă și inteligența poporului român pe care l-a slujit cu demnitatea unui nobil cu sânge albastru” a spus primarul Dănuț Groza, la dezvelirea monumentului.

Ziua Națională 2018 – Centenarul Marii Uniri – Cocktailul oamenilor de afaceri

Cea de-a opta ediție a Cocktailului oamenilor de afaceri din Sânnicolau Mare a reunit reprezentanți ai mediului de afaceri, lideri ai administrației locale și regionale, precum și invitați speciali care au adus un plus de valoare evenimentului. Au fost abordate teme de interes pentru dezvoltarea economică și socială a orașului nostru și au fost lansate propuneri, totul în cadrul unor discuții informale și constructive.

Ziua Națională 2010
Ziua Națională 2010
Ziua Națională 2009
Ziua Națională 2008